celebrity skin

Microneedling är kändisarnas favoritbehandling som drar tillbaks åldersklockan och som effektivt behandlar acne, pigmenteringar, ärr, stora porer och rosacea.

Orginalet Dermapen™ var den första mekaniska microneedling-pennan på marknaden och är fortfarande marknadsledande världen över. Med Dermapen 4 görs en kontrollerad skada där 16 sterila engångsnålar skapar temporära mikrokanaler samtidigt som näringsrika preparat slussas ner i hudens olika lager.

 

Som en naturlig reaktion på nålningen vill huden reparera skadan och börjar producera nytt kollagen. Det bildas även nya kapillärer i huden. Resultatet blir en föryngrad hud som i takt med cellernas förnyelseprocess fortsätter att förbättras.

Dermapen 4 behandlar effektivt fina linjer, rynkor, acne, stora porer, pigmenteringar, rosacea och ärr. Då pennan är snabb upplevs behandlingen som relativt smärtfri och går att utföra året runt på alla hudtyper och hudfärger. 

hur går behandlingen till?

 

Huden rengörs, exfolieras och steriliseras (om bedövning önskas kan du köpa med Emla från apoteket). Jag blandar de preparat jag vill slussa ner i huden som också fungerar som ett glidmedel när pennan jobbar på behandlingsområdet. Tid, hastighet och djup på nålningen beror på vilken hudtyp, hudproblem och område som behandlas. Efter läggs en kylande mask på som lugnar och ger ytterligare näring åt huden. Avslutningsvis smörjs huden in med reparerande kräm samt en kylande foundation som innehåller SPF och vårdande ingredienser (ska inte tvättas av samma dag). Du rengör och smörjer in huden som vanligt dagen efter.

hur ser det ut efter behandlingen?

Direkt efter blir huden röd, varm och något svullen men det brukar lägga sig redan samma dag (påminner om solbränna). Rodnaden kan hålla i sig de 2-3 första dagarna och huden brukar även upplevas som spänd och torr. Det är därför viktigt att använda vårdande och reparerande produkter som återfuktar samt att dricka mycket vatten. Använd ej starka preparat som t.ex. syror och va försiktig med att inte gnugga eller pilla på området den första veckan. Efter ca 3-5 dagar börjar huden flagna vilket är en del av läkningsprocessen. Huden fortsätter att förbättras de närmsta veckorna och det första man brukar märka är att huden har minskade porer, lyster och ett "friskare utseende”. Rynkor, acne och pigmenteringar minskar i takt med att huden läker sig själv (viktigt att ha tålamod - det tar ca 30 dagar att bilda nya hudceller). Man brukar se slutresultatet efter 1 månad men huden fortsätter att arbeta flera månader efter en behandling. Du kan återgå till normala aktiviteter direkt efter behandlingen.

hur länge håller resultatet?

Det är permanent. Endast den naturliga åldrandeprocessen och hur du tar hand om din hud påverkar hur länge. Med rätt hudvårdsrutin går det att bibehålla samt förbättra resultatet ytterligare. En annan viktig del är att alltid använda SPF när du vistas i solen (världens bästa anti-age produkt).

hur många behandlingar behövs?

Det beror på vilka hudförändringar som ska behandlas. En "normal" hud vill kanske få igång kollagenproduktionen, minska porer, få lyster och mer fukt - då brukar 1 behandling räcka vid enstaka tillfällen. Vill man exempelvis behandla acne, ärr, rynkor och pigmenteringar rekommenderas en kur på 3-6 gånger som därefter följs upp med enstaka behandlingar. Boka gratis konsultation så gör jag en bedömning. Då görs en hudanalys och du får en skräddarsydd behandlingsplan.

vem ska inte göra microneedling?

Undvik microneedling om du har blödarsjuka, psoriasis, keloida ärr, infektion, aktiv herpes, virus, vagel, hudcancer, svår diabetes, behandlas med blodförtunnande, är gravid eller ammar.

 

Efter trådlyft ska du vänta 6 månader, laserbehandling 3 månader och Belkyra 1 månad. Äter du Isotretinoin (Roaccutan) måste du vänta 6 månader efter avslutad kur. Om du är solbränd ska du vänta tills huden läkt.

att tänka på samma dag efter microneedling

- Pilla ej i det behandlade området

- Duscha/tvätta ej ansiktet samma dag

- Använd ej makeup samma dag

- Byt örngott och handduk (hygien är A och O)

undvik 48 timmar efter microneedling

- Direkt sol (använd alltid SPF)

- Hård fysisk träning

- Varma bad och bastu

- Vaxning/rakning

- Brun utan sol/Tatueringar

undvik 2 veckor före/efter microneedling

- Fillers och Botox

- Ytliga peels

- Microdermabration

- IPL