my chemical peel

Kontrollerad kemisk peeling med pHformula är en av det mest avancerade och effektiva behandlingarna på marknaden mor åldrad hud, acne, pigmenteringar och rosacea.

Med mer än 30 års vetenskaplig forskning och medicinsk erfarenhet har pHformula utvecklat en kontrollerad kemisk peeling som idag är en av de mest effektiva och avancerade behandlingsmetoderna på den estetiska marknaden. Mångsidigheten hos "resurfacing"-behandlingarna ger läkare, sjuksköterskor och hudspecialister möjligheten att framgångsrikt behandla hudförändringar som: Åldrad hud, pigmenteringar, acne och rosacea.

pHformula ger inte bara synliga resultat som förbättrad hudstruktur och lyster - dessa aktiva ingredienser accelererar cellförnyelsen och skapar en välmående hud, utan negativa påverkningar som normalt uppstår vid traditionell peeling. Dessa behandlingar går att skräddarsy in i minsta detalj tack vare pHformulas unika resurfacing-komplex som beroende på kombination, styrka och appliceringsteknik förbättrar olika typer av tillstånd i hudens alla lager. För bästa resultat får du en behandlingsplan där vi långsiktigt förbättrar hudens utseende och hälsa.

 

Vid kur kan olika behandlingar kombineras där tid och pris varierar. Först görs alltid en konsultation.

hur går behandlingen till?

 

Huden rengörs och därefter görs ett unikt känslighetstest som talar om hur huden mår och hur jag ska behandla. Jag skräddarsyr sedan resterande behandling efter din hudtyp och hudtillstånd. Första steget är att aktivera huden så den svarar på de preparat vi vill behandla huden med. Efter läggs en kylande mask på som lugnar och ger ytterligare näring åt huden. Avslutningsvis smörjs huden in med reparerande kräm med SPF och vårdande ingredienser. Du rengör och smörjer in huden som vanligt dagen efter.

hur ser det ut efter behandlingen?

Vid en mild kemisk peeling kan eventuellt en lätt rodnad uppstå som kan täckas över. Vid en stark peel flagnar huden efter 2–3 dagar men det går att smörja och sminka under fjällningen. Solskydd ska alltid användas efter peeling. Rodnaden kan hålla i sig de första dagarna och huden brukar även upplevas som spänd och torr. Det är därför viktigt att använda vårdande och reparerande produkter som återfuktar samt att dricka mycket vatten. Tänk på att inte pilla eller gnugga för mycket på området under läkningsprocessen. Huden fortsätter att förbättras de närmsta veckorna och det första man brukar märka är att huden har minskade porer, lyster och ett "friskare utseende”. Viktigt att ha tålamod - det tar ca 30 dagar att bilda nya hudceller. Du kan återgå till normala aktiviteter direkt efter behandlingen.

hur många behandlingar behövs?

Det beror på vilka hudförändringar som ska behandlas. En "normal" hud vill kanske få igång kollagenproduktionen, minska porer, få lyster och mer fukt - då brukar 1 behandling räcka vid enstaka tillfällen. Vill man exempelvis behandla acne, rynkor, rosacea och pigmenteringar rekommenderas en kur på minst 4-6 gånger som därefter följs upp med enstaka behandlingar. Boka gratis konsultation så gör jag en bedömning. Då görs en hudanalys och du får en skräddarsydd behandlingsplan.

vem ska inte göra kemisk peeling?

Undvik kemisk peeling om du är gravid, ammar, har herpes eller hudvirus eller om du är hyperkänslig. Efter laserbehandling ska du vänta 21 dagar och äter du Roaccutan måste du vänta 6 månader efter avslutad kur. Om du är solbränd ska du vänta tills huden läkt.

att tänka på samma dag efter kemisk peeling

- Pilla ej i det behandlade området

- Duscha/tvätta ej ansiktet samma dag

- Byt örngott och handduk (hygien är A och O)

undvik 48 timmar efter kemisk peeling

- Direkt sol (använd alltid SPF)

- Varma bad och bastu

- Vaxning/rakning

- Brun utan sol/Tatueringar

att tänka på under tiden du går kur

- Använd rekommenderade produkter

- Använd alltid SPF